Valaistussuunnittelu

18.02.2022

Hyvä valaistus on tarkoituksen mukaista ja kaunista. Valaistussuunnittelulla luodaan toimivia, turvallisia, elämyksellisiä paikkoja ja tiloja. Hyvällä valaistussuunnittelulla voidaan korostaa tai peittää, luodaan värimaailma esille, sekä lisätään turvallisuutta kun sitä toivotaan. 

Hyvällä suunnittelulla voidaan säästää esim. uudisrakennuksissa pitkällä aika välillä paljon. Vanhemmissa kohteissa voidaan saada tiloihin uutta raikautta ja näkyvyyttä uusilla valaisimilla.

Tärkeintä suunnitelmassa on tietää, mitä kulloisestakin tilasta/huoneesta toivotaan ja halutaan. Onko se työtila/harraste vai makuuhuone  tai olohuone, tunnelmaltaan niin erillaisia tiloja.


Valaistus muodostuu yleisvalosta, kohdevaloista ja erillaisista korostavista valosta ja valaisimista. 

Valaistus on viihtyvyyden lisäksi myöskin turvallisuustekijä. Työtiloja, keittiötä tai portaita kun suunnitellaan pitää huomioida riittävä valaistustaso.

Useasti valaisimet jää vähemmälle suunnittelulle ja tiloista ei saada näyttävää ja eri toimintoihin sopivaa valaisinta. Värit näyttävät eri valaistuksessa erillaisilta ja vääristävät oikeat värit. siksi on tärkeää valita valon värisävystä juuri oikea erillaisiin tiloihin sopiva.

Kotivalaistuksessa suosituin värilämpötila 2700-3000 kelviniä. Työtiloihin tai tiloihin missä tarvitaan kunnon valaistusta, niihin valitaan yleensä 4000 kelviniä tai jopa enemmän.

Ota yhteyttä ja tehdään valaisimilla tiloista uutta!


Yleisesti käytettävät lamput ovat                                           

- led-älylamput                                                                         

- energiasäästölamppu                                                            

- ledilamput                                                                               

- halogeenilamppu

- loisteputket ja led-valoputket


Valaisin on hieno sisustus elementti